Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” – Talpa-Ogrăzile (Protopopiatul Videle)

A. ISTORICUL COMUNITĂȚII PAROHIALE. [TOPONIMIE, PREZENTAREA GENERALĂ A LOCALITĂŢII/CARTIERULUI D.P.D.V GEOGRAFIC, ISTORICO-DEMOGRAFIC, ARHEOLOGIC, CULTURAL, ECONOMIC] [vezi parohia VIII.4. .]

B. ISTORICUL BISERICII PAROHIALE. [ISTORIA ZIDIRII EI] Construcția actualei bisericii parohiale a început în 1934, cu fonduri strânse de la enoriași. A fost ridicată din cărămidă și terminată și sfințită în 1937. În 1998 s-au făcut reparații exterioare și interioare, inclusiv la pictură și a fost resfințită de Preasfințitul Părinte Episcop Galaction. [ARHITECTURA. PLAN, DIMENSIUNI, MATERIALE DE CONSTRUCŢII] Biserica este construită din cărămidă, în formă de navă, cu trei turle. [PICTURA] interioară a fost restaurată în 1998. [ANEXE] Clopotnița a fost construită în 1940 din lemn și reconstruită din țeava, iar cancelaria parohială a fost terminată în 2009. [OBIECTE VECHI DE CULT, MANUSCRISE ŞI CĂRŢI VECHI] Biserica nu deține obiecte cu valoare de patrimoniu. [ŞIRUL PREOŢILOR] Slujitorii bisericii Sfântul Nicolae-Talpa Ogrăzile, de la începuturi, până azi au fost: Dumitru T. Popescu, Mihai D. Popescu, Nicolae Ogrezianu, Constantin Iliuță și începând cu anul 1982, Marian Dinu.

C. CIMITIRUL. Parohia nu are cimitir.

D. ACTIVITĂȚI CULTURALE ȘI FILANTROPICE  ÎN  TRECUT [ACTIVITATE  CULTURALĂ, ACTIVITATE FILANTROPICĂ] Nu este cazul.

E. PROFILUL ACTUAL AL PAROHIEI. [ACTIVITĂȚI PASTORAL-MISIONARE, CULTURALE, EDITORIALE, FILANTROPICE, CATEHETICE ș.a.] 

F. DATE DE CONTACT PAROHIE. [HRAM] „Sfântul Ierarh Nicolae” [ADRESA] sat Talpa Ogrăzile, comuna Talpa, județul Teleorman, cod poștal 147386 [OFICIU PAROHIAL] Nu are telefon și site oficial.