Parohia ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – Tunari (Protopopiatul Videle)

A. ISTORICUL COMUNITĂȚII PAROHIALE. [TOPONIMIE, PREZENTAREA GENERALĂ A LOCALITĂŢII/CARTIERULUI D.P.D.V GEOGRAFIC, ISTORICO-DEMOGRAFIC, ARHEOLOGIC, CULTURAL, ECONOMIC] Parohia este situată în satul Tunari, comuna Botoroaga, judeţul Teleorman și are ca drum de acces, dinspre Drăgănești-Vlașca, drumul judeţean 503, fiind amplasat la o distanţă de 3 km de comuna Drăgănești-Vlașca.

B. ISTORICUL BISERICII PAROHIALE. [ISTORIA ZIDIRII EI] Biserica parohială a fost ridicată pe locul vechii biserici construite din lemn. De la vechea biserică se păstrează crucea din lemn din Sfântul Altar. [ARHITECTURA. PLAN, DIMENSIUNI, MATERIALE DE CONSTRUCŢII] Biserica e construită din cărămidă arsă, fără fundaţie şi are următoarele dimensiuni: 16,70 m lungime, lățime de 6 m, o înălțime de 9 m şi grosimea zidului de 50 de cm, numărul ferestrelor fiind de 11. Are o singură turlă centrală, cu acoperişul din tablă dreaptă şi cu un pridvor deschis. Catapeteasma, din lemn, împodobită cu 25 de icoane dispuse pe două niveluri, desparte naosul de altar. [ANEXE] Nu are. [OBIECTE VECHI DE CULT, MANUSCRISE ŞI CĂRŢI VECHI] Biserica nu deține obiecte de valoare de patrimoniu [ŞIRUL PREOŢILOR] Numele slujitorilor de la vechea biserică de lema a parohiei s-au pierdut sub vitregiile istoriei și uitarea oamenilor. Astăzi la biserica de aici slujește Chircu Răzvan Nicuşor 

C. CIMITIRUL. Parohia deţine cimitir. În faţa bisericii se află un monument al eroilor realizat din marmură masivă.

D. ACTIVITĂȚI CULTURALE ȘI FILANTROPICE  ÎN  TRECUT [ACTIVITATE  CULTURALĂ, ACTIVITATE FILANTROPICĂ] Nu este cazul.

E. PROFILUL ACTUAL AL PAROHIEI. [ACTIVITĂȚI PASTORAL-MISIONARE, CULTURALE, EDITORIALE, FILANTROPICE, CATEHETICE ș.a.] 

F. DATE DE CONTACT PAROHIE. [HRAM] ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” [ADRESA] str. Bisercii, sat Tunari, comuna Botoroaga, judeţul Teleorman, cod poștal 147028 [OFICIU PAROHIAL ] Nu are telefon și site oficial.