Parohia ,,Sfântul Ioan Botezătorul ”- Odobeasca (Protopopiatul Roșiorii de Vede)

 A. ISTORICUL COMUNITĂȚII PAROHIALE. [TOPONIMIE, PREZENTAREA GENERALĂ A LOCALITĂȚII D.P.D.V. GEOGRAFIC, ARHEOLOGIC, CULTURAL, ECONOMIC] Vezi parohia Drăcșenei. Satul Odobeasca este așezat între pădurea Laia și pârâul Burdea. În harta austriacă din 1853 satul este trecut sub numele de Fălănica și avea 24 de familii. Numele, spun bătrânii, era cel al soției celui mai mic dintre cei 7 frați ciobani ce formaseră această așezare. Denumirea de Odobeasca vine de la scriitorul Alexandru Odobescu, care a fost proprietarul acestei moșii. 

B. ISTORICUL BISERICII PAROHIALE [ISTORIA ZIDIRII EI]  [ARHITECTURA. PLAN, DIMENSIUNI, MATERIALE DE CONSTRUCȚII] Acest sfânt locaş s-a început în anul 1898 şi s-a terminat 1911 în timpul regelui Carol I cu sprijinul enoriaşilor şi generalul Alexandru Odobescu. [PICTURA] În anul 1996 a fost refăcută integral pictura de meșterii iconari Nicolae Lupu şi Camel Rusu. În același timp, cu ajutorul enoriașilor din parohie s-au refăcut și tencuielile exterioare. Biserica  este o construcţie din cărămidă în formă de navă, având o lungime de 14 m, lăţimea de 5 m, înălţimea până în vârful turlei de 9 m şi o grosime a zidurilor de 0,40 m. Sfântul lăcaş are un număr de 8 ferestre şi o singură turlă, aşezată pe pronaos, construită din lemn în formă hexagonală şi acoperită cu tablă zincată în solzi. [ANEXE] Nu este cazul. [OBIECTE VECHI DE CULT, MANUSCRISE ȘI CĂRȚI VECHI] Nu este cazul. [ȘIRUL PREOȚILOR] pr. Ion Stan, pr. Gheorghe Rădulescu, pr. Victor Palaloga, pr. Ion Coman, p. Elgad Virgiliu Barbu.  

 C. CIMITIRUL Parohia deține cimitir despre care nu se cunosc date suplimentare.   

D. ACTIVITĂȚI CULTURALE ȘI FILANTROPICE ÎN TRECUT [ACTIVITATE CULTURALĂ, ACTIVITATE FILANTROPICĂ] Nu este cazul.

E. PROFILUL ACTUAL AL PAROHIEI [ACTIVITĂȚI PASTORAL-MISIONARE, CULTURALE, EDITORIALE, FILANTROPICE, CATEHETICE ș.a.] Nu este cazul.

F. DATE DE CONTACT PAROHIE [HRAM] ,,Sfântul Ioan Botezătorul”; [ADRESA] Sat Odobeasca, comuna Drăcşenei, județul Teleorman cod poștal 147123 [OFICIU PAROHIAL] Nu are telefon și site oficial.